Jelovnik

Dobrodošli u Žabarov svet kulinarskih čudesa, čije granice postavlja jedino Vaša mašta.

Predjelo

  • Predjelo "Žabar" - 1.890
  • Srpsko predjelo - 1.670
  • Praseće bajadere (200g) - 1.100
  • Fois Grass Pate - 2.280

    (guščija džigerica, pekmez od crvenog luka, tost, puter)

  • Dimljena tuna - 1.300

    (sveža salata balsamiko dresing)

  • Dimljeni biftek iz ulja "Žabar" - 1.780

Toplo predjelo

  • Hobotnica sa pistaćima - 1.890

    (karpaćo tople hobotnice na svežoj salati i sa dresingom)

  • Štrukle - 940
  • Hobotnica na žaru - 2.400
  • Domaća pasta - 1.100

    (sa rukolom, parmezanom i biftekom)

Supe

  • Pileća supa - 390
  • Teleća čorba - 390
  • Riblja čorba - 390
  • Morska supa - 440
  • Potaž - 390

Rižoto

  • Sa sipinim mastilom - 1.490

    (i polodovima mora)

  • Sa španskim šafranom i gamborima - 2.530
  • Sa vrganjima - 1.270
  • (rižoto se sprema sa sveže rendanim Parmegano Reganio sirom i Sauvignom vinom)

<--!boks za sliku izmedju-->

Sveža riba i rakovi

  • Brancin, orada - 3.190

    (400 / 600g)

  • Morska riba I klasa - 4.950

    (brancin, orada / 1000g+)

  • Morska riba extra klasa - 7.100

    (San Pier, zubatac)

...još neka jela od ribe i rakova

  • Tuna u biberu - 2.690

    (sa sotiranim povrćem)

  • Losos na žaru - 2.180

    (rižoto sa graškom i putericom)

  • Smuđ / Som u sosu "Žabar" - 2.300
  • Grdoba "Španska" - 2.530
  • Morska riba mascarpone - 2.180

    (rolnice morske ribe sa tikvicom, rukolom i mascarpone sirom)

  • Smuđ na žaru - 2.100
  • Som na žaru - 1.650
  • Gambori - 2.770

    (po želji)

  • Morski kotlet - 2.690

    (filet morske ribe, gambori, hobotnica)

Stekovi

  • Biftek po želji - 2.300

    (300g)

  • Rozbratna - 2.100

    (odležala 30 dana)

  • Teleći kotlet - 1.770
  • Jagnjeći kotlet - 1.900

...još neka jela od mesa

  • Ćuretina sa mlincima - 2.300

    (specijalitet kuće "Žabar")

  • Pačije grudi - 1.900

    (hrskava krompir pita, sos višnja demi glass)

  • Pačiji confit - 1.550

    (pačiji batak sa crvenim kupusom i sosom od kruške)

  • Delikates kuće "Žabar" - 1.900

    (vrat mangulice, pire jabuka, krompir, porto sos)

  • Grilovana piletina - 1.100

    (ili piletina po želji)

Salate

  • Mešane zelene - 590

    (cherry paradajz pinjole)

  • Rukola, parmezan - 590

    (redukovan aceto ballsamico)

  • Sezonske salate - 390
  • Grčka salata - 430

Domaći deserti kuće "Žabar"

  • Baka Darin kolač - 390
  • Čokoladni kolač - 390
  • Cheese cake - 390
  • Mandelberg - 390
  • Suva pita sa lešnicima i prelivom - 470
  • Francuska krempita - 390


Nikola Pavlov - šef kuhinje

" Ljubav prema gastronomiji počinje samim tim jer sam odrastao uz tradicionalne kulinarske specijalitete iz malog sremačkog mesta Progar. Sve to me je podsticalo da stvaram nova moderna i savremena jela, koja neprestano usavršavam. Inspiraciju nalazim svuda oko sebe, počevši od muzike, ambijenta, ljudi i naravno posla koji volim. Moja karijera duga 20 godina i dalje će trajati jer moja inspiracija može biti samo sve veća... "